2018: Hengelsport Friesland is er klaar voor

Verlang je ook zo naar de lente? Met je nieuwe Shimano roofvishengel aan de waterkant. Even het nieuwe kunstaas van SPRO pikefighter of Fox shads uitproberen.
Ik zie je nu al staan. Rugzak op de rug, hengel in de hand. In de andere hand je snoek schepnet, in de hoop je PR te kunnen verbeteren!
Hengelsport Friesland heeft het in huis. De gesloten tijd staat voor de deur. Alle tijd om je visspullen te kopen.
Ik zal je de regels van de gesloten tijd voor alle duidelijkheid uitleggen:
Maart: In de maand maart mag je volgens de wet vissen met kunstaas, een stukje vis of een dood visje. Vang je hiermee een snoek dan moet je deze direct terugzetten (gesloten tijd voor de snoek). Vang je een snoekbaars of baars die voldoet aan de minimum maat dan mag je deze snoekbaars of baars houden.
April en Mei: Van 1 april tot aan de laatste zaterdag van mei mag je niet met kunstaas, een stukje vis of met een dode vis vissen en moet je iedere snoek, snoekbaars of baars die je eventueel vangt, direct terugzetten (zowel gesloten tijd voor aassoorten als voor de vissoorten snoek, snoekbaars en baars).
Vanaf de laatste zaterdag van mei (Nationale Hengeldag: einde gesloten tijd aassoorten en einde gesloten tijd voor snoekbaars, baars en snoek) mag je wettelijk gezien weer met alle aassoorten vissen en mag je bovenmaatse snoekbaarzen, baarzen en snoeken behouden.
Bij sommige roofvissers is er enige onduidelijkheid over het artikel ‘Snoekbaarsslot Groningen/Drenthe’ in het zojuist verschenen Visblad van februari 2018.
Hierin staat op pagina 14 het hiernaast getoonde artikel waarin wordt gesproken over ‘de uitbreiding van de gesloten tijd voor snoekbaars in de maand Maart’.
Sommigen denken nu dat er niet meer op snoekbaars gevist mag worden in Maart in de noordelijke provincies. Dit is niet juist: er mag wel op snoekbaars gevist worden maar er geldt in de maand Maart een terugzetverplichting of te wel Catch and Release.
Een gesloten tijd betekent dat je de betreffende vissoort in die periode direct in hetzelfde water moet terugzetten en in die periode ook niet in bezit mag hebben. Een gesloten tijd is dus niet een verbod om op die soort te vissen. Een gesloten tijd is er om de betreffende vissoort te beschermen en geldt daarom voor iedereen dus zowel voor sportvissers als beroepsvissers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.